hirdetés

HÍREK

Vonulásos tüntetést szerveznek az SZFE hallgatói október 23-án

Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés ’56-ról címmel hirdettek vonulásos megemlékezést a Színművészetisek. A menet a Műegyetem rakpartról indul majd, és az Urániánál ér véget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 15.

hirdetés

Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés ’56-ról címmel hirdettek vonulásos megemlékezést a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. A tüntetéshez az SZFE közleménye szerint más egyetemek hallgatói is csatlakoztak.

"Várunk mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért – ezek közül csak egy az autonóm felsőoktatás" - olvasható az esemény leírásában.

A gyülekező október 23-án 16 órakor lesz, a menet pedig 16.30-kor indul.

"Induljunk el a Műegyetem rakpartról - onnan, ahol 1956. október 23-án az egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek. Sétáljunk el együtt az Urániáig, és ezzel a menettel emlékezzünk meg arról, mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk"

- fogalmaznak. Azt is hozzáteszik, hogy az útvonal utolsó szakaszát, tiszteletnyilvánításként, némán teszik meg - a Március 15. tértől az Urániáig csendben vonul majd a tömeg.

hirdetés

A tüntetők 17.30-ra érnek majd az Uránia elé, ahol az SZFE-s hallgatók által szervezett megemlékezés várja a menetet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk