/hirek/visszavontak-a-pilismarotra-tervezett-kavics-es-homokbanya-engedelyet/
hirdetés

HÍREK

Visszavonták a Pilismarótra tervezett kavics- és homokbánya engedélyét

A kormányhivatalnak megváltozott az álláspontja. A lakók szerint jelentősen környezetkárosító a beruházás, a népszavazási kezdeményezésüket helyi választási bizottság elutasította. Mivel a képviselő-testület és a polgármester is lemondott, novemberben választás is lesz.
hirdetés

Visszavonta a Pilismarótra tervezett kavics- és homokbánya környezetvédelmi engedélyét, egyúttal elutasította a társaság engedély iránti kérelmének kiadását a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal - tette közzé honlapján a település.

A tájékoztató szerint a kormányhivatal a korábban kiadott engedélyhez érkezett észrevételek vizsgálata után megállapította, hogy a tervezett bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.

A hivatal földhivatali osztálya szerint a tervezett beruházás az átlagnál jobb minőségű termőföldet is érint, olyat, amelynek "más célú hasznosítása nem javasolt".

A Dunakanyarban fekvő, kétezer lakosú község képviselő-testülete és polgármestere augusztus elején lemondott.

hirdetés

A testület közleményében azzal indokolta távozását, hogy "nem kíván továbbiakban a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni vagy falugyűlést összehívni".
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk