/hirek/visszatert-a-koronavirus-uj-zelandra-ket-kulfoldi-reven-akiket-nem-teszteltek/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Visszatért a koronavírus Új-Zélandra két külföldi révén, akiket nem teszteltek

hirdetés

A Nagy-Britanniából érkezett két nő repülővel utazott Nagy-Britanniába június 7-én, majd rögtön karanténba kerültek, egy aucklandi hotelben különítették el őket. Az országba csak új-zélandi állampolgárok, azok családtagjai, illetve a nélkülözhetetlen munkát végző külföldiek léphetnek be. A két külföldi nő azért kapott engedélyt a beutazásra, mert egy Wellingtonban élő rokonuk haldoklik, őt szerették volna meglátogatni.

A miniszterelnök nem is érti, hogy miért nem tesztelték le a két nőt, mielőtt lejárt volna a kötelező 14 napos karantén. A hatóságok eddig 320 embert azonosítottak kontaktusként, vagyis ennyi emberrel érintkezhettek a külföldiek. Köztük vannak a repülőn utazó utasok és a személyzet, valamint a hotelben dolgozók is. A két nő a pozitív teszt után ismét karanténba került egy rokonukkal együtt.

Jacinda Ardern azt mondta, az eset nem változtat azon, hogy Új-Zéland koronavírusmentes ország. Ugyanakkor a miniszterelnök szavai szerint rávilágított arra, hogy az ország határain kívül vannak még fertőzöttek, ezért még szigorúbban kell venniük a külföldiek beutazását. Mostantól nem is engednek be hasonló okokból más országokból érkező állampolgárokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk