hirdetés

HÍREK

Visszatért a koronavírus Új-Zélandra két külföldi révén, akiket nem teszteltek

A miniszterelnök elfogadhatatlan hibának nevezte, hogy ilyen megtörténhetett a koronavírusmentes országban. Mostantól a hadsereggel ellenőriztetik a karantén betartását a külföldről érkezőknél.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

Újra megjelent a koronavírus Új-Zélandon, miután két külföldről érkezett személyről kiderült, hogy koronavírusosak. Ugyan karanténba kerültek, de nem tesztelték le őket, mielőtt véget ért számukra az izoláció, és csak később mutatták ki náluk a vírust - írja a The Guardian.

Új-Zéland egyébként nagyon sikeresen kezelte a koronavírus-járványt, csupán öt hét karantén kellett ahhoz, hogy megfékezzék a vírus terjedését a szigorú korlátozásoknak és az emberek felelősségteljes viselkedésének köszönhetően. Az ország miniszterelnöke, Jacinda Ardern nemrég bejelentette, hogy hamarosan visszaállhatnak az egyes fokozatra, azaz visszatérhet az élet a járvány előtti „nagyon-nagyon normális” kerékvágásba.

Most azonban elfogadhatatlan hibának nevezte azt, hogy a két Nagy-Britanniából érkezett külföldi révén visszakerült a koronavírus az országba.

"Ez sosem történhetett volna meg, és nem is ismétlődhet meg"

hirdetés

- mondta Ardern.

Bejelentette, hogy ezentúl a hadsereg fogja felügyelni a karantén betartásának szabályait a külföldieknél.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk