/hirek/virologus-a-magas-ertekek-meg-ezutan-varhatoak-a-fertozottek-szamaban/
hirdetés

HÍREK

Virológus: „A magas értékek még ezután várhatóak a fertőzöttek számában”

Egyre több a kórházi kezelésre szoruló és növekszik az elhunytak száma is. A következő időszakban számuk akár megtöbbszöröződhet - véli a szakember, aki szerint a még több tesztelés nagyon fontos lenne.
hirdetés

Előfordul, hogy akár egy hetet is várni kell a koronavírus-teszteredményekre idehaza. Rusvai Miklós víruskutató az RTL Híradónak azt mondta, veszélyes, ha a fertőzötteket nem szűrik ki minél hamarabb és nem kerülnek karanténba.

A szakember szerint az ezer főre vetített tesztszámot kell nézni, mert az ad iránymutatást. Magyarországon nagyon kicsi ez a szám, a régióban itt a legalacsonyabb, Romániában a duplája, Ausztriában az ötszöröse például.

A mentősök túlterheltsége rendkívül megnőtt, majd az eredményre is sokat kell várni. A járvány ezért terjedhet, mert akik nem igazoltan pozitívak, azok még szabadon járkálhatnak. Jelenleg a kapacitás határozza meg, hogy hány tesztet lehet elvégezni.

Úgy látja, hogy nagyon be fog gyorsulni a betegek száma, ezután lesz nagyobb a fertőzöttek száma.

Az értékelésnél nem a fertőzöttek számát, hanem a kórházi kezelést igénylőket, ezen belül a lélegeztetőgépre szorulók és az elhunytak számát kell alapul venni. Itt is emelkedő a tendencia

hirdetés

- mondta. A többszöröse is lehet a jelenleginek - ez akár borítékolható is - véli a szakember.

Azt még nem látni, hogy a tavaszihoz hasonló halálozási adatokat hoz-e a második hullám. Most elsősorban a fiatalok között terjed a járvány. Ez azonban előbb-utóbb áttevődik az idősebbekre is.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk