hirdetés

HÍREK

Videón, ahogy Chilében egy rendőr ledob egy 16 éves fiút a hídról

A videók ellenére a rendőrség azt állítja, a fiú magától zuhant a folyóba.
Fotó: illusztráció, MTI/EPA-EFE/Sebastian Silva - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Kórházba került az a 16 éves fiú, aki pénteken rendőri intézkedés során zuhant bele a hídról a folyóba a chilei Santiagóban. A rendőrség állítja, hogy a fiú elvesztette az egyensúlyát, több videó is van azonban arról, hogy éppen egy rendőr volt az, aki átlökte őt a korláton - írja a Chile Today.

Nem csitulnak a kedélyek Chilében, ahol pont egy évvel ezelőtt törtek ki a zavargások a metrójegy-árak emelése miatt. A tüntetések nagyon gyakran fordultak erőszakba, összesen 31-en vesztették életüket, több ezren sérültek meg vagy kerültek börtönbe elsősorban a rendőrség hihetetlenül agresszív fellépése miatt.

A rendőri túlkapások újabb ékes példája, hogy pénteken a Santiagóban tartott demonstráción az egyenruhások éppen egy hídról próbálták leszorítani a tüntetőket, amikor az egyik rendőr üldözőbe vett egy 16 éves fiút és nemes egyszerűséggel áthajította a korláton, egyenesen a Mapocho folyóba.

A sekély, sziklás vízbe zuhanva a fiú mozdulatlanul feküdt arccal a víz felé, néhány tüntető sietett a segítségére, végül tűzoltók húzták ki a mederből, és kórházba vitték.

hirdetés

Állapotát stabilizálták, nincs életveszélyben.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk