hirdetés

HÍREK

Végre beindul a nyár, jön a sok napsütés, szombatra akár 30 fok is lehet

Záporok, zivatarok továbbra is lehetnek, de már többet fog sütni a nap, és egyre melegebb lesz.
Fotó: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

Egyre jobban melegszik az idő, hétvégén már 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála, záporokra és zivatarokra viszont továbbra is számítani kell - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de

elsősorban csak nyugaton és északnyugaton alakulhat ki átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára már csak Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Hajnalban 10 és 17, délután 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Csütörtökön is számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de elszórtan a Dunántúlon és északkeleten a megnövekvő gomolyfelhőkből egy-egy zápor, néhol zivatar kialakulhat. Veszít erejéből a szél. Délután 23-29 fokot mérhetünk.

Pénteken a napsütést gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők, és több tájegységünkön is előfordulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok.

Többfelé élénk lehet a délies szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. 24 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A kissé szeles időben 25-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap több napsütésre, kevesebb záporra, zivatarra van kilátás. Az élénk északnyugati szélben

26 és 31 fok között alakulhat a hőmérséklet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk