/hirek/vege-a-nyari-melegnek-10-fokkal-esik-vissza-a-homerseklet-pentekre-egy-hidegfront-miatt/
hirdetés

HÍREK

Vége a nyári melegnek: 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet péntekre egy hidegfront miatt

Egy napig jóval hűvösebb lesz a levegő, de hétvégén már kellemes őszi időnk lesz. Jövő héten még visszatérhet a vénasszonyok nyara.
Címkép: TimHill/Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 17.

hirdetés

Úgy tűnik, néhány napra elbúcsúzhatunk a vénasszonyok nyarától, mert egy hidegfront miatt pénteken már jóval hűvösebb lesz az idő - írja az Időkép.

Csütörtökön az észak felől érkező hidegfront átvonulását csak kevés helyen kisérheti zápor, zivatar, az északi-északkeleti szél azonban egyre nagyobb területen megerősödik. Kezdetben nyugaton, majd délutántól északkeleten, estétől már szerte az országban erős lehet a szél.

Különösen északkeleten viharos, 60 km/óránál erősebb széllökésekis várhatók.

A minimum-hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Délután 24-32 fokot mérhetünk, a legalacsonyabb maximumokra nyugaton, északnyugaton van kilátás.

Péntekre az eddigiekhez képest

hirdetés

mintegy 10 fokkal eshet vissza a hőmérséklet, délután csak 18-24 fok között alakulhatnak a maximumok, a minimumok pedig 7-14 között.

Ennek ellenére napsütéses idő várható, csupán reggel délnyugaton fordulhat elő átmenetileg még egy-egy helyen gyenge zápor.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, elsősorban fátyolfelhők lehetnek csak az égen. Csapadék nem várható. Már csak helyenként lehet élénk a szél. A hűvös hajnalt követően délután 21-25 fokot mérhetünk.

Vasárnap és hétfőn is sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Helyenként megélénkülhet a délkeleti szél. A hajnalok hűvösek lesznek, sokfelé csökken 10 fok alá a hőmérséklet. Vasárnap 22-27, hétfőn 23-28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint

jövő héten előreláthatólag újabb melegedés jöhet, késő nyári hőmérsékletekkel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk