hirdetés

HÍREK

Vajna Tímea cégébe ketten is be akartak szállni, de a cégbíróság nem engedte

Formai okokból utasították el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 13.

hirdetés

Két új tulajdonost engedett volna be a Vajna-örökség jelentős részét összefogó cégbe Andy Vajna özvegye, de a cégbíróság formai okokból elutasította az eladást - írja a G7.

"Bár a hagyaték-vagyonkezelő cég ügyvédje még próbálta meggyőzni a bíróságot, de nem járt sikerrel, így Vajna Tímea maradt a nem sokkal férje halála előtt alapított, közel 40 milliárdot érő AV Perfect Kft. egyetlen tulajdonosa" - írja a lap.

Miután Andy Vajna végrendeletének eredeti példánya eltűnt, Vajna Tímea örökölt mindent, beleértve az AV Perfect Kft-t is. Vajna Tímea ezért hivatalosan csak október eleje óta van döntési pozícióban a cégnél.

Vajna Tímea kizárólagos tulajdonos lett, de a cég vezetését nem vállalta egyedül. A férje üzlettársával és bizalmasával, Samuel R. Falconelloval közösen lettek ügyvezetők, néhány héttel később pedig Falconellót tulajdonosként is beengedte a cégbe, és rajta kívül egy Las Vegas-i bejegyzésű vagyonkezelőt, a Premier Trust Inc-t is.

hirdetés

A G7 cikke szerint a vállalat teljes, 100 százalékos üzletrészét osztatlan közös tulajdonná alakították volna, és ezen osztoztak volna a megadott arányban. De az AV Perfect egy egyszemélyes társaság, vagyis egy tulajdonosa van, és ezen az átalakítás során sem változtattak. A cégbíróság pedig úgy ítélte meg, hogy ha egy vállalat mögött több tulajdonos áll, akkor az abban az esetben sem egyszemélyes, ha egyébként az üzletrészt osztatlan közös tulajdonba adják.

A G7 azt is írja, hogy a hatályos jogszabályok szerint valószínűleg már régen el kellett volna rendelni a kényszertörlését.

A társaság ugyanis még nem adott le beszámolót a 2018-as üzleti évéről, és a határideje május vége volt. "Ilyen esetben az adóhatóság kétszer felszólítja az érintett céget, hogy pótolja az elmaradását, ám ha az ennek így sem tesz eleget, akkor bírság kiszabása mellett a NAV törli a vállalat adószámát és kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk