/hirek/ujra-lehet-500-fosnel-kisebb-koncerteket-bulikat-tartani/
hirdetés

HÍREK

Újra lehet 500 fősnél kisebb koncerteket, bulikat tartani

Az 500 fő feletti rendezvényekről már korábban döntöttek: ezeket augusztus 15-ig nem lehet megtartani.
hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben.

A Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy enyhülnek a zenés rendezvényekre vonatkozó szabályok.

Már meg lehet tartani az 500 fő alatti koncerteket vagy egyéb zenés rendezvényeket.

"A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt" - olvasható a Magyar Közlönyben.

hirdetés

"A korlátozások enyhítésével korábban még csak azt engedélyezték, hogy vendéglátóhelyeken szóljon élő zene, a kisebb koncertek engedélyezése a zeneipart érintő jelenlegi legsúlyosabb korlátozást szünteti meg részben" - jegyzi meg az Index.

Az 500 fő feletti tömegrendezvényekről már korábban döntöttek: ezeket augusztus 15-ig nem lehet megtartani, így például a fesztiválok egy része, például a Sziget is elmarad. Több fesztivált pedig augusztus végére toltak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk