hirdetés

HÍREK

Újra kiselefánt születik Budapesten

Ráadásul a mama borjának, Ashának születésnapja is volt: egy különleges tortát kapott - hamarosan meg egy kistestvért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 14.

hirdetés

Kedden délben köszöntötték fel Ashát, a budapesti Állatkert elefántborját, aki épp Bálint napján töltötte be negyedik életévét. Az ünnepelt – ahogyan az egy születésnaposhoz illik – tortát és egy új játékot is kapott.

A különleges, kifejezetten az elefántok szája íze szerint készült torta alapját azok a tortalapok alkották, amelyeket a galgahévízi Telek Pékség pékjei sütöttek zabból, korpából és lisztből. A tortalapok közé a gondozók réti széna rétegeket helyeztek, úgyhogy a széna alkotta a torta „krémjét”.Asha 4 szulinapja05 foto Bagosi Zoltan

A díszítés szintén ehető volt, banánból, almából, narancsból és sárgarépából készült. Emellett még egy egész zsáknyi földimogyorót is elhintettek a gondozók az emeletes finomság felszínén. Az ehető műalkotás tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-as szám került – ezt szintén a galgahévízi pékek remekelték. A tortából természetesen nemcsak Ashának, hanem az anyaállatnak, Angele-nek is jutott.

A torta mellett a gondozók egy új játékkal is meglepték az ünnepeltet.

A gumiabroncsokból összerakott, kiselefántot formázó játékszert kifejezetten úgy készítették el, hogy kellően masszív, „elefántbiztos” legyen. Az új játékot egyébként nemcsak Asha, hanem az anyja, Angele is kipróbálta.

hirdetés
Asha 4 szulinapja13b foto Bagosi Zoltan

A köszöntéssel egy időben hozta nyilvánosságra az Állatkert, hogy Ashának még az idei évben kistestvére fog születni. Ismét vemhes ugyanis Angele.

Ázsiai elefántok szaporítása Budapesten

A Fővárosi Állatkert másfél évszázados története során eddig összesen hat alkalommal sikerült az ázsiai elefántok eredményes szaporítása, 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban, 1961-ben és 2013-ban.

Angele és Assam, a két jelenlegi tenyészállat kapcsolata tenyésztési szempontból már eddig is eredményesnek mondható, és remény van arra, hogy a jövőben is rendszeresen lehet majd számítani újabb elefántborjak születésére.

Forrás: Fővárosi Állatkert, Fotók: Bagosi Zoltán


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk