hirdetés

HÍREK

Újabb részletek derültek ki az állami otthonfelújítási támogatásról

Lesz egy életkori határ a gyerek(ek) esetében.
Fotó: MTI/Soós Lajos - szmo.hu
2020. október 17.

hirdetés

Mint azt megírtuk, 2021 januárjától indul a kormány otthonfelújítási program eleme: a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig.

Nemrég kiderült az is, hogy

a támogatás utólagos, vagyis csak az kaphat 3 millió forintot, aki előtte már 6 millió forinttal finanszírozni tudta a felújítási munkálatokat.

hirdetés

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter most újabb részleteket árult el az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Azt mondta, a kormány azoknak a gyerekes családoknak akar segítséget nyújtani, akik nem akarnak költözni, a cél pedig az, hogy jobb életkkörülmények között éljenek. Leszögezte, hogy a felújítási támogatás kereteit nem uniós forrásból teremtik meg, csak véletlen, hogy az Európai Bizottság is ezzel egy időben hirdetett meg egy felújítási stratégiát.

A támogatás szabályozásáról szólva azt mondta, rengeteg kérdés érkezik hozzájuk ezzel kapcsolatban, a részleteket majd ki fogják adni, de már elsejétől lehet igényelni. Mint mondta,

a maximum 3 milliós állami támogatásból a munka- és az anyagköltséget is el lehet számolni, a pénzt pedig rövid időn belül visszakaphatják a családok.

Arra is kitért, szeretné, ha a kormány úgy alakítaná a szabályozást, hogy ne legyen gyerekéletkori határ az olyan lakásfelújítási támogatást igénylő szülőknél, akik olyan gyereket nevelnek, aki után GYOD jár.

"Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást"

- mondta a miniszter.

Szerinte ugyanis fontos, hogy az ilyen gyereket nevelő szülőkre egy ilyen, lakásfelújítási döntésben is figyeljen oda a kormány.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk