/hirek/tuntetok-vonultak-jeff-bezos-hazahoz-hogy-a-dolgozok-jogaiert-es-a-klimavedelemert-emeljenek-szot/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Nagyon kiakadtak az Amazon-alkalmazottak: Jeff Bezos házához vonultak tüntetni

hirdetés

Kiemelték, hogy egy olyan embernek, mint Bezos, aki másodpercenként 4000 dollárt keres, belefér a keretébe az, hogy dolgozóit rendesen megfizeti.

Főleg annak fényében, hogy a karantén alatt az Amazon bevétele nagyon megugrott, csak az első negyedévben 22 százalékkal nőtt a bevételük az előző évéhez képest. Másrészt a tüntetéshez csatlakozott két környezetvédelmi csoport, a Sunrise Movement és az Extinction Rebellion, akik a klímaváltozás elleni harc hiányát kérték számon a milliárdoson. Többek közt olyanokat kántáltak, minthogy a "kapzsiságod megöl minket."

A cég múlt héten közölte a nyilvánossággal, hogy eddig közel 20 ezer amerikai Amazon-dolgozó kapta el a koronavírus-fertőzést. Ezzel együtt azonban arra is rámutattak, hogy arányaiban ez még még mindig kevés ahhoz képest, hogy az amerikai polgárok között általánosságban mennyien fertőződtek meg. A dolgozók zúgolódnak, ugyanis a rengeteg pluszmunka miatt sok a túlóra, amit nem fizetnek meg rendesen, a kéthetes karantén alatt pedig semmilyen kompenzációt nem kapnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk