hirdetés

HÍREK

Nagyon kiakadtak az Amazon-alkalmazottak: Jeff Bezos házához vonultak tüntetni

Béremelést, a járványhelyzet megfelelő kezelését és klímabarát cégpolitikát követeltek a percenként hárommillió forintot kereső tulajdonostól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 05.

hirdetés

Kisebb tömeg vonult vasárnap délután az Amazon-vezér Jeff Bezos Beverly Hills-i kastélya elé, hogy a dolgozók jogaiért és a klímabarát cégpolitikáért tüntessenek - írja az LA Times.

A Wrong Amazon is Burning, azaz "Nem a jó Amazon ég" címen szervezett tüntetést a Congress of Essential Workers nevű érdekvédelmi csoport szervezte, amelyet egy korábbi Amazon-alkalmazott, Chris Smalls alapított és vezetett, akit márciusban éppen azért rúgtak ki, mert már akkor is sztrájkot szervezett az általa helytelenített járványügyi üzletpolitika miatt. Bár a hivatalos indoklás szerint a férfit azért bocsátották el, mert megsértette a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat, úgy véli, hogy a tüntetés miatt álltak bosszút rajta.

"Nem neked van szükséged Jeff Bezosra. Neki van szüksége ránk."

- mondta el a tüntetést vezető Smalls.

hirdetés

A Tax Bezos-feliratú molinót lobogtató tömeg a Sunset Boulevardon végigvonulva érkezett el Bezos 165 millió dolláros kastélyához, ahol ismertették követeléseiket, amelyek két fő témakör köré csoportosultak:

egyrészt követelték, hogy az Amazon-dolgozók átlagbérét emeljék fel, főleg a járványhelyzetre való tekintettel, illetve mindannyiuknak járjon a megfelelő egészségügyi ellátás.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk