hirdetés

HÍREK

Túl rasszista az Elfújta a szél, leveszik az HBO Max műsoráról

A nyolc Oscar-díjas film a Floyd-gyilkosság utáni felülvizsgálat áldozata lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 10.

hirdetés

Lekezelően mutatja be a feketéket és pozitív színben tünteti fel a rabszolgaságot az Elfújta a szél, ezért ideiglenesen leveszi a műsoráról az HBO Max amerikai streamingszolgáltató, írja a Hollywood Reporter. A 8 Oscar-díjat nyert klasszikust régóta kritizálják, de most a George Floyd meggyilkolása után kirobbant zavargások után a médiacégek elkezdték felülvizsgálni tartalmaikat.

A hét elején John Ridley közölt publicisztikát, melyben felszólította az HBO-t, hogy fontolja meg az Elfújta a szél terjesztését. A 12 év rabszolgaság című, 3 Oscarral jutalmazott film forgatókönyvírója szerint az 1939-ben készült film dicsőíti a rabszolgatartó déli államokat és hamis színben tünteti fel a Konföderációt, emellett jócskán ráerősít a feketékkel kapcsolatos előítéletekre.

A streamingszolgáltató úgy döntött, hogy ideiglenesen elérhetetlenné teszik a filmet, amíg végleges döntés születik az ügyben. Hozzátették: az Elfújta a szél egy másik korban készült, és olyan etnikai és faji előítéleteket mutat be, amik akkor teljesen általánosak voltak. Ettől függetlenül a rasszizmus akkor is és most is elfogadhatatlan, hangsúlyozzák közleményükben.

Kedden a Paramount is elkaszálta egyik legsikeresebb sorozatát. Az 1989 óta futó Zsaruk (Cops) azt mutatta be, a rendőrök hogyan kapják el, majd teperik le a gyanúsítottakat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk