hirdetés

HÍREK

Tüdőgyulladásban halt meg egy koronavírusos nő édesanyja Budapesten

Korábban egyiküket sem tesztelték a betegségre a nagyon szigorú hazai protokoll miatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 15.

hirdetés

Március 11-én szerdán este tüdőgyulladásban elhunyt egy idős nő a Szent Imre Kórházban, akin 11 nappal korábban életmentő műtétet hajtottak végre. Az operáció után még jól érezte magát a közel száz éves beteg, állapota rosszabbodása hirtelen következett be - írja a 444.hu.

Mivel a kórházakban hétfő óta látogatási tilalom van, ezért a lázról és a tüdőgyulladásról a családtagok csak telefonon kaptak felvilágosítást. A nő lánya, aki addig rendszeresen látogatta őt a kórházban, ugyanazon a hétfőn szintén belázasodott

- írja a lap.

Az elhunyt beteg lánya többször is járt háziorvosnál, de minden alkalommal átlagos influenzát diagnosztizáltak nála. Csütörtök este azonban nagyon rosszul lett, mentővel őt is a Szent Imre kórházba szállították, ahol súlyos, kétoldalú tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Ezután elkülönítették,

majd több mint 24 óra múlva elvégezték rajta a koronavírustesztet, ami szombatra pozitív eredményt mutatott.

hirdetés

Elhunyt édesanyján nem végeztek tesztet, a zárójelentése pedig még nem készült el, így nem tudni, hogy ő is koronavírusos volt-e. A hazai protokoll szerint egyébként egyikükön sem lehetett volna elvégezni a tesztet, mert nem merült fel az esetükben, hogy koronavírussal fertőzött beteggel érintkezhettek volna.

A lap hozzáteszi, hogy szakértők szerint érdemes lenne bővíteni a szűrési kapacitásokat, hogy legalább a kórházi dolgozókat és a tüdőgyulladásos betegeket tesztelni lehessen. 


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk