/hirek/trump-tenyleg-nem-tudja-hol-van-finnorszag-de-a-koronaviruson-bukott-el-egykori-tanacsadoja-szerint/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Trump tényleg nem tudja, hol van Finnország, de a koronavíruson bukott el egykori tanácsadója szerint

Trump a személyes kapcsolatai alapján ítélte meg az egyes országokat, ezért volt jó véleménnyel Magyarországról. John Bolton kifejtette, hogy csalódott Trumpban, mert nem nőtt fel az elnökség feladatához.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. november 15.

hirdetés

Úgy néz ki, hogy nem pusztán városi legenda Donald Trump sokszor alsó tagozatosokat megszégyenítő felkészületlensége, legalábbis, ha igazak a Klubrádiónak nyilatkozó egykori nemzetbiztonsági tanácsadója szavai. John Bolton a hvg.hu szerint a rádiónak megerősítette, hogy a leköszönő amerikai elnök valóban nem tudta, hol van Finnország, és még mindig Oroszországhoz tartozik vagy sem. De azzal sem volt tisztában, hogy Venezuela nem az Egyesült Államok része.

A legkellemetlenebb mégis az lehetett, amikor egyenesen a korábbi brit miniszterelnöktől, Theresa Maytől kérdezte meg egy látogatáson, hogy Nagy-Britannia nukleáris hatalom vagy sem.

„Az elnök általában személyes kapcsolatai prizmáján keresztül ítélte meg egy-egy külföldi állammal való hivatalos kapcsolatát. Valóban, csak megerősíteni tudom, hogy Orbán és Trump kapcsolata jó, ugyanakkor nekünk komoly aggályaink vannak Magyarországgal kapcsolatban. NATO-szövetséges, és egykor a Szovjetuniótól leszakadt független ország most az oroszok befolyása alá került, ami egyben azt is jelenti, hogy az orosz befolyás és katonai fenyegetés kiterjedt a közép-kelet-európai térségre"

- idézi a lap a 2018 áprilisától 2019 szeptemberig az elnökkel dolgozó Boltont.

hirdetés

Az egykori tanácsadó kifejti, hogy csalódott Trumpban, mert nem nőtt fel az elnökség feladatához. Korábban szerinte többen is az elnöki ciklus alatt értették meg, valójában mivel jár az Egyesült Államokat vezetni, de a jelenlegi elnök erre képtelen volt.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk