hirdetés

HÍREK

Trump szerint a koronavírus az esetek 99 százalékában teljesen ártalmatlan

Közben több amerikai államban is rekordmennyiségű új fertőzöttet találnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 05.

hirdetés

Miközben a tegnapi napon regisztráltak eddig a legtöbb fertőzöttet a világban (köztük Amerikában, azon belül Brazíliában és az Egyesült Államokban a legtöbbet), Donald Trump amerikai elnök a függetlenség napján mondott beszédében kijelentette, hogy a koronavírus az esetek 99 százalékában teljesen ártalmatlan - írja a Metro.

Kifejtette továbbá, hogy a vírus elleni védekezés hatékony, jó stratégiát választottak, és egy ország sem tud olyan jó eredményeket felmutatni a tesztelés terén, mint ők - 40 millió tesztet végeztek eddig. Természetesen most sem hagyta ki azt, hogy Kínát hibáztassa a világjárvány miatt, illetve azon is ironizált, hogy pont Kína gyártja a legtöbb maszkot és orvosi segédeszközt.

Nem maradt el a hagyományos tűzijáték sem Washingtonban, holott a város polgármestere, Muriel Bowser többször is felszólalt ellene, egy tömegrendezvény ugyanis kifejezetten veszélyes a járvány alatt, főleg úgy, hogy egyelőre nem sikerült még megfékezni.

Trump szabadtéren, a Fehér Ház kertjében tartotta beszédét - természetesen maszk nélkül - tőle nem messze békés tüntetést tartottak az elnök bírálói a Lincoln emlékműnél és a nemrég Black Lives Matter Plazára keresztelt, Fehér Házhoz vezető utcában is. Ők kerültek összetűzésbe Trump híveivel, ám a rendőröknek nem kellett közbeavatkozniuk.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk