/hirek/trump-eloszor-mondott-beszedet-a-valasztas-ota-veletlenul-majdnem-elismerte-hogy-biden-nyert/
hirdetés

HÍREK

Trump először mondott beszédet a választás óta, véletlenül majdnem elismerte, hogy Biden nyert

A koronavírus-vakcinákról beszélt, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.
hirdetés

Donald Trump bő egy hét után először állt kamerák elé: helyi idő szerint péntek délután a Fehér Ház kertjében tartott sajtótájékoztatót.

Az elnök azonban nem választási vereségét ismerte el, azok után sem, hogy az alabamai és georgai szavazatok összeszámlálása után Joe Biden előnye tovább nőtt (igaz, ez utóbbi államban a rendkívül kis különbség miatt újraszámolják a szavazatokat). És annak ellenére sem, hogy már saját tanácsadói sem hiszik, hogy még valahogy ki lehet hozni győztesnek.

Ehelyett a járványügyi intézkedésekről és a koronavírus elleni vakcináról beszélt - szokás szerint szinte kizárólag pozitív színben tüntetve fel magát és kormányzatát.

Egy pillanatra azonban kibillent, és majdnem beismerte választási vereségét. Az intézkedésekről szólva azt mondta:

hirdetés

„Én nem fogok lezárást bevezetni, ez az adminisztráció nem fog, reméljük, a... ööö, akármi történik a jövőben, ki tudja, milyen adminisztráció lesz, majd az idő megmondja...”

Azaz Donald Trump közel volt ahhoz, hogy kimondja a "következő adminisztráció" szókapcsolatot, de ez egyelőre várat magára, ahogy az is, hogy a választási eredményről beszéljen. Ezt ugyanis most nem tette meg, sőt a sajtóval gyakran kemény szóváltásokba keveredő elnök most egyáltalán nem is válaszolt újságírói kérdésekre.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk