hirdetés

HÍREK

Trump először ismerte el a vereségét, bár még nem tud leugrani a csalás-vonatról

Szidja a demokratákat, a választási szoftvert, a szavazatszámlálást, de már nem magát tartja győztesnek. 8 nap után először reagált nyilvánosan ellenfele győzelmére.
Fotó: MTI/EPA/Polaris Images pool/Chris Kleponis - szmo.hu
2020. november 15.

hirdetés

Pénteken, a Fehér Ház kertjében tartott sajtótájékoztatóján még csak majdnem, vasárnap a Twitteren viszont már ténylegesen elismerte választási vereségét Donald Trump, aki több mint egy hete kapott ki demokrata riválisától, Joe Bidentől.

Ahogy várható volt, az amerikai elnök nem egyszerűen kikiáltotta győztesnek ellenfelét, hanem számos, számára negatív körülményre hivatkozott, mikor Biden győzelméről beszélt.

„Azért nyert, mert a választást Elcsalták. BIZONYOS MEGFIGYELŐKET ÉS NÉZŐKET NEM ENGEDTEK A SZÁMLÁLÁSHOZ, a szavazatok összesítését a szélsőbaloldali kézben lévő Dominion végezte, aminek rossz hírneve és gagyi felszerelése van hozzá”

- írja többek között bejegyzésében Trump, aki megemlíti a dolgokról hallgató és hazug médiát is.

Az elnök és stábja részéről tehát az előzetes bejelentéseknek megfelelően valószínűleg jogi procedúrák és újraszámolási kérelmek sora várható, de Trump tweetje így is érdekes, hisz 8 nap után először reagált nyilvánosan ellenfele győzelmére.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk