/hirek/trump-a-twitteren-reagalt-arra-hogy-veszitett-bejelentette-hogy-nyert/
hirdetés

HÍREK

Trump a twitteren reagált arra, hogy veszített: bejelentette, hogy nyert

A jelenlegi elnök szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy nem hagyja annyiban.
hirdetés

"Megnyertem ezt a választást, nagyon"

ezt írta ki a Twitteren a jelenlegi elnök, percekkel azelőtt, hogy a nagy amerikai hírcsatornák bejelentették, Joe Biden az idei elnökválasztás győztese.

Később pedig közleményt adott ki, amelyben a demokratákat azzal vádolta meg, hogy hamisan állítják, hogy győztek. A médiát is kritizálta, amiért a hírhálózatok az adatok alapján azelőtt jelentették be Joe Biden győzelmét, hogy az összes szavazatot megszámolták volna. Azt, hogy Biden nyert, ugyanakkor a Trumpot támogató Fox News is elismerte.

"Az egyszerű tény, hogy ez a választás még korántsem ért véget"

- írta Trump legfissebb közleményében.

hirdetés

Trump már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy nem ismeri el Biden győzelmét, és napok óta csalásról beszél a levélszavazatok kapcsán. Ugyanakkor konkrét bizonyítékok eddig nem kerültek elő. Nem tudott ilyesmit felmutatni jogi csapata sem, amelynek tagjai számos tagállamban a bíróságokon indítottak támadást.

"Nyilvánvaló, hogy nem fog engedni" - mondta Trumpról Rudy Giuliani, az elnök személyes ügyvédje a Philadelphiában tartott sajtótájékoztatóján. Biden győzelmének bejelentése után azt is hozzátette, hétfőn a tárgyalótermekben kezdődik a küzdelem, meg fogják támadni az eredményt.

Negyedszázada Trump az első hivatalban lévő elnök, aki elveszítette a választásokat.

A jogi eljárásokon kívül sok eszköz egyébként nincs a kezében. Korábban Biden azt mondta, ha nem hagyja el a Fehér Házat önként, "kivezettetik" onnan.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk