/hirek/torvenyellenes-lehet-szijjarto-fenyegetozese-a-miniszteriumi-dolgozokkal-szemben-a-szakszervezet-szerint/
hirdetés

HÍREK

Törvényellenes lehet Szijjártó fenyegetőzése a minisztériumi dolgozókkal szemben a szakszervezet szerint

Szijjártó nem akar „szakszervezetesdit játszani” a külügyminisztérium dolgozóival, de ez a szakszervezeti elnök szerint ütközik a hatályos törvényekkel.
hirdetés

Röviden reagált Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter szavaira, amelyekben a 444.hu szerint a keddi nagyköveti értekezleten fenyegette meg a minisztériuma szakszervezetbe tömörült dolgozóit - írja a Mérce.

A tárcavezető többek között azt mondta a minisztérium dolgozóinak, hogy

„azt szeretném mondani, hogy szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk.”

Boros Péterné a Mércének elmondta, a szeptember 2-3-4-én tartandó, köztisztviselői sztrájkról szóló sajtótájékoztatón szembesült először ezekkel a szavakkal, és ugyan „reméli, hogy azok nem így hangzottak el” egy miniszter mint munkáltató szájából is, de ha igen, az szerinte „törvényellenes” volt.

hirdetés

„Azt gondolom, hogy Magyarországon demokrácia van, ezért az Alaptörvény rögzíti a szervezkedés jogát. Éppen emiatt egy első számú minisztériumi vezető csak törvényellenesen tud megfogalmazni ilyen szavakat. Az ő dolga viszont a törvények betartása és a jogok biztosítása”

- mondta a szakszervezeti elnök.

Hozzátette: „szomorú lenne”, ha ez lenne az általános gyakorlat, ők pedig ezt visszautasítják.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk