/hirek/tomegpanik-tort-ki-new-york-kozepen-egy-nem-letezo-fegyveres-miatt/
hirdetés

HÍREK

Tömegpánik tört ki New York közepén egy nem létező fegyveres miatt

Az emberek kétségbeesve rohantak fedezéket keresve az utcán, pedig valójában csak egy arra haladó motor adott ki durranó hangokat.
hirdetés

Kitört a pánik kedden este New Yorkban, miután többen is azt hitték, hogy fegyveres lövöldözik.

A hírcsatornák Times Square-en tartózkodó tudósítói szerint százak estek pánikba és kezdtek el menekülni.

A környéken, a Broadway egyik színházában is kitört a pánik. A hvg.hu helyszínen lévő tudósítója is beszámolt az történtekről, a lap azt írta: "Aki először látta a darabot, azt hihette hogy a forgatókönyv részeként bevonják a közönséget az előadásba, az ülések közti folyosókon többen elkezdtek felfelé szaladni. De amikor néhány másodperc múlva "everybody get down" (mindenki a földre), "stay down" (maradjanak lentt) és "shooter" (fegyveres támadó) ordítások hallatszottak színházszerte, és felkapcsolódtak a lámpák, akkor világossá vált, hogy a Hamilton című musical forgatókönyvét kedden este az élet írja (át).

A közönség egy része azonnal bevetette magát az ülések elé/mögé, mások arcán értetlenkedés látszott, de mindenki vagy hátrafele szaladt vagy a helyén hasalt le vagy húzódott az előtte lévő ülés támlája mögé. Többen eldobták a kezükben lévő tárgyakat, voltak olyanok is, akik sírni kezdtek. Ebben a pillanatban úgy tűnt, fegyveres támadás zajlik."

Mint kiderült, a Times Square mellett motorosok egy csoportja haladt át, és az egyik motor adott ki durranó hangokat, erről gondolták azt sokan, hogy lövések voltak.

hirdetés

A történtek után a beszámolók szerint a Times Square-en a szokásosnál is több felfegyverzett rendőr jelent meg.

A pánikot valószínűleg az okozta, hogy nemrég két tömegmészárlás is történt az egyesült Államokban. Vasárnapra virradóra lövöldözés tört ki az ohioi Daytonban. Korábban pedig a texasi El Pasóban volt halálos áldozatokat követelő lövöldözés.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk