hirdetés

Tömeg előtt beszélt Bicske fideszes polgármestere újévkor, pedig nem is lehet rendezvényeket tartani

Az újévi koncertről készült képeket azóta törölték a Szeretem Bicskét Facebook-oldalról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

A tiltás ellenére tartottak újévi koncertet január másodikán a bicskei városháza előtt, ahol az összegyűlt tömegnek a fideszes polgármester, Bálint Istvánné beszédet is mondott. Az összejövetelen a Pannoniáda Gyermekkórus tartott koncertet.

A tömegről készült fotókat a Nyugati Fény vette észre a Szeretem Bicskét Facebook-oldalon, ahonnan azóta törölték a képeket. A polgármester oldalán azonban még kint van a poszt, amelyben azt írta: "Arra kérek mindenkit, a koncert alatt is tartsuk be az egészségügyi szabályokat".

Az RTL Híradónak nyilatkozó bicskeiek nem hallottak a koncertről, de többen nem tartották jó ötletnek a rendezvényt.

A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint: "Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat".

A Momentum helyi képviselője szerint a fideszes képmutatás példája az eset. Molnár Dániel szerint "a rendeleteknek egyformán kell vonatkozniuk mindenkire, a politikusoknak pedig az a felelősségük, hogy példát mutassanak, bár a kormánypárti képviselőktől ezt már megszokhattuk, hogy ezt a fajta képmutatást kapjuk tőlük".

Egy, a polgármesterrel készült interjú éppen az újévi koncert napján jelent meg a blogstar-on. Ebben Bálint Istvánné azt mondta, büszke a bicskeiekre, ahogyan segítik egymást a járvány idején. Úgy fogalmazott: "mindenkit arra kérek, saját maga és szerettei érdekében tartsa be az előírásokat és a higiénés szabályokat".

hirdetés

A Híradó kereste a polgármestert, hogy miért nem tartották be a járványügyi szabályokat, de nem akart nyilatkozni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk