hirdetés

HÍREK

Több volt diákja is kiállt a vasalódeszkás tanárt megbüntető tankerületi igazgató mellett

Egykori tanítványai szerint az azóta lemondott Balázs József a diákokkal törődő, erőskezű vezető volt. Van, aki petíciót is indítana érte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 15.

hirdetés

Nem büntetni, hanem kitüntetni kellene azt a - már lemondott - tankerületi igazgatót, aki megalázta és megbüntette a "vasalódeszkás tanárként" ismertté vált makói testneveléstanárt - írta levélben a promenad.hu egyik olvasója.

A portálhoz több olvasói levél is érkezett, miután Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője június 15-i hatállyal lemondott. Ő volt az, aki a tankerület igazgatójaként megbüntette és megalázta azt a testneveléstanárt, aki a karantén alatt az egyik videójában vasalódeszkán imitált úszást. Vezsenyi László írásbeli figyelmeztetésben részesült, és eltiltották a tanítástól, az összes csoportját elvették.

Az ügy miatt azóta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított, mert szerinte a pedagógust aránytalan megaláztatás érte ártatlan kezdeményezése miatt.

A Klebelsberg Központ szombaton egy közleményben jelezte, hogy miután tudomásukra jutott az ügy, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értettek egyet. Ezt viszont tankerületi igazgató végül nem tette meg.

hirdetés

Később az Emberi Erőforrások Minisztériuma is reagált az ügyre, azt írták, hogy "egyértelmű túlkapásként" értékelik a tankerületi igazgató eljárását. Mindezek után Balázs József lemondott a posztjáról.

A promenad.hu-nak küldött olvasói levél viszont arra buzdít, hogy "álljunk ki Balázs József tankerületi igazgató mellett". A levélíró szerint csak fel lett fújva az igazgató által kiszabott büntetés, pedig Balázs József a hatályban lévő jogszabályok alapján járt el a döntése meghozatalakor.

"Hát kedves „kígyót-békát” kiáltó embertársaim: ha valakinek, hát Balázs József tankerületi igazgatónak igencsak széles repertoáron mozgó, és igen magas intelligenciával megáldott humora van! Ő még akkor is pozitívan oldja meg az adott helyzeteket, mikor mások már több csomag papír zsebkendőt telesírva temetik a jövőt! Annyira ne legyünk már álságosak, hogy egy vasalódeszka miatt kellett szegény tornatanárnak (és nem tesitanárnak) ilyen megaláztatáson átesni!"

- jellemzi Balázs Józsefet a levél szerzője.

Ezután "szakmai oldalról" is megközelíti a történteket, és felteszi például azt a kérdést, hogy "milyen tanmenet az, amelyben a gyorsúszást, a mellúszást és a hátúszást egy óra alatt tanítják?", vagy "biztos, hogy a mutatott technika az úszás részmozzanatait jelenítette meg hitelesen?".

A levélíró azt is kifogásolja, hogy a testnevelő tanár

• "munkaidőben balesetveszélyes eszközön mutatott be olyan technikát, ami úszásoktatás során SOHA NEM ALKALMAZHATÓ",

• "munkaidőben mindvégig 2 doboz SOPRONI IPA ÓVATOS DUHAJ 4,8% alkoholtartalmú sör látszik az asztalon"

• "a videó végén 18 életévüket még be nem töltött diákjaitól ALKOHOLT kortyolva köszön el", vagyis "MUNKAIDŐBEN ALKOHOLT FOGYASZTOTT!"

"Ebben az esetben az történt, munkaidőben alkoholt fogyasztott, és balesetveszélyesen oktatott! Még akkor is, ha mindezt egy gyenge humorral akarta megfűszerezni! Az ilyen pedagógusokat kiveti maguk közül a normális társadalom, az ilyen „hősök” miatt nincs ma már becsülete a tanároknak, az ilyenek miatt tart ott a magyar balliberális társadalom, ahol tart! Ezért Balázs József igazgató urat nem büntetni, hanem kitüntetni kellene!"

- írja levele végén a szerző, majd azt is javasolja, hogy induljon petíció "a JÓ mellett", aki szerinte Balázs József.

A volt tankerületi igazgató mellett több egykori diákja is kiállt, akik szintén levelet írtak a portálnak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk