/hirek/tobb-tizezren-tuntettek-vilagszerte-george-floyd-emlekere/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Több tízezren tüntettek világszerte George Floyd emlékére

Amerikai helyszínek mellett Európa több nagyvárosában is az utcára vonultak az emberek a rendőri erőszak és a rasszizmus ellen.
hirdetés

A George Floyd halála miatti tüntetések a hétvégén is folytatódtak, nem csak az Egyesült Államokban, hanem Európa több nagyvárosában is.

A tüntetők egyik célja a rendőrség megreformálása. Az események gócpontjának számító Minneapolisban (itt ölte meg Floydot egy rendőr) a rendőrség feloszlatását szerették volna elérni a tüntetők. Amikor a polgármester azt közölte, hogy ezt az ötletet nem támogatja, a tiltakozók fújolni kezdtek és skandálni kezdték, hogy „Menj haza!” és hogy „Szégyen!”. Jacob Frey a CNN-nek később azt nyilatkozta, hogy minden erejével a rendőrség reformján fog dolgozni.

null

null

Seattle-ben a rendőrség villanógránátokat is használt a tömeg oszlatása során. Ezzel párhuzamosan Seattle polgármestere betiltotta a CS nevű könnygáz használatát, írja a Yahoo-ra hivatkozva az Index.

hirdetés

Közben Washingtonban és New Yorkban is csökkent a rendőri jelenlét, utóbbi városban a 8 óra utáni kijárási tilalmat sem tartják be olyan szigorúan a rendőrök. Los Angelesben már bármikor szabad az utcára menni, korlátozás nélkül.

Los Angelesben Michael B. Jordan színész olyan tüntetésen mondott beszédet, amit nagy hollywoodi ügynökségek szerveztek. Itt a fekete színészek egyenlő bánásmódját követelte.

#justice #blmla #bldpwr ? @producertommy

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Mindeközben, ahogy korábban mi is megírtuk, névrokona, a világhírű egykori kosaras 30 milliárd forintnyi összeget ajánlott fel a rasszizmus elleni küzdelemre.

Eközben Európában is szolidaritási megmozdulásokat tartottak. Az Independent közlései szerint Londonban egy rendőr megsérült, amikor a tüntetők elleni összecsapás közben leesett a lováról. Nagy-Britanniában a fővároson kívül számos más településen is tüntetések voltak.

Tüntetés Torinóban

Tüntetés Bázelben

null

null

Ezen kívül Berlinben körülbelül 15 ezren, míg Párizsban 20 ezren vettek részt az erőszak és a rasszizmus ellenes megmozdulásokon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk