hirdetés

HÍREK

Több mint százezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra egy nap alatt

Már 17 millió vakcinát lekötöttek, az engedélyezés után azonnal indulhat az oltatás.
MTI / Fotó: MTI/Biontech SE/EPA - szmo.hu
2020. december 09.

hirdetés

Nemrég indult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra, és már most látszik, hogy óriási az érdeklődés - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerdán.

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalára feltett videóban elmondta, a regisztrálók száma egy nap alatt meghaladta a 100 ezret.

„A regisztrációval egyrészt mindenki jelezheti az oltás iránti igényét, másrészt, ha szeretne, akkor rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről” - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Közölte azt is, a kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál. A tömeges oltások akkor kezdődhetnek - fűzte hozzá Dömötör Csaba -, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat.

Az államtitkár elmondta, arra biztatnak mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Arról ugyanakkor mi is írtunk korábban, hogy a 444 kiderítette, aki az oltásra regisztrál, annak adatai a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához, de akár a választási rendszert is üzemeltető Isomsoft Kft.-hez kerülhetnek.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk