/hirek/tobb-mint-nyolcvan-nobel-dijas-tudos-all-ki-biden-mellett-mert-o-tudomanyparti/
hirdetés

HÍREK

Több mint nyolcvan Nobel-díjas tudós áll ki Biden mellett, mert ő tudománypárti

Következetesen hajlik arra, hogy meghallgassa a szakértők véleményét, és ezt a tudósok nagyra tartják.
hirdetés

Nyolcvanegy Nobel-díjas biztosította támogatásáról Joe Bident, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét szerdán egy nyílt levélben, arra hivatkozva, hogy a volt alelnök „hajlandó meghallgatni a szakértőket”, és korábban „mély megbecsülését fejezte ki a tudományos megoldások iránt a betegségekkel szemben”.

A CNN amerikai hírtelevízió honlapján megjelent cikk szerint a kémiai, orvosi és fizikai Nobel-díjasok hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a választott vezetők tudományos alapon hozzanak döntéseket, különösen egy világjárvány idején.

„Nemzetünk történelme során még soha nem volt nagyobb szükség arra, hogy vezetőink megbecsüljék a tudomány értékét a közvélemény alakításában”

- áll a levélben. Hozzáteszik: „A közszolgálatban eltöltött hosszú ideje során Joe Biden következetesen bizonyította hajlandóságát arra, hogy meghallgassa a szakértőket, azt, hogy érti a nemzetközi együttműködés értékét a kutatásban, és azt, hogy tiszteli azt, amivel a bevándorlók járultak hozzá országunk tudományos életéhez”.

A CNN egy, a Nobel-díjas csoporthoz közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a kezdeményezés szervezője Bill Foster, az amerikai képviselőház illinois-i demokrata, a kongresszus egyetlen fizikus végzettségű tagja.

hirdetés

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban eddig több mint hatmillióan fertőződtek meg koronavírussal, a fertőzés következtében több mint 180 ezer amerikai vesztette életét. Donald Trump amerikai elnököt erőteljes bírálatok érték amiatt, hogy kormányzata túl lassan reagált a járványra, és nem tett eleget azért, hogy megvédje az amerikaiakat.

A CNN egyik nemrégi, az SSRS független közvélemény-kutató cég által végzett felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak közül átlagosan tízből hetet zavar az, ahogyan az amerikai kormány a koronavírus-járványt kezelte.

Hatvankét százalék szerint Trump többet is tehetett volna a járvány elleni küzdelemben, a megkérdezettek 58 százaléka pedig elégedetlen azzal, ahogyan az amerikai kormányzat kezelte a járványt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk