hirdetés

HÍREK

"Sajnos már semmit sem tehetünk, hogy befolyásoljuk a következő 10 nap eseményeit"

Angliában már nyolc napja több mint 50 ezer új fertőzöttet jelentenek naponta, ami soha nem látott mértékű terhet róhat az ellátórendszerre.
Fotó: fernandozhiminaicela/Pixabay - szmo.hu
2021. január 06.

hirdetés

A napi koronavírus-fertőzöttek 10 százalékát tehetik ki azok, akiknek előbb-utóbb kórházi ellátásra lesz szükségük. Ezzel több mint 5 ezer fertőzött érkezhet naponta az angol kórházakba - figyelmeztetett az Oxford University professzora, James Naismith.

A becslés reálisnak tűnik, mivel az Egyesült Királyságban már nyolc napja több mint 50 ezer új fertőzöttet jelentenek naponta, ami soha nem látott mértékű terhet róhat az ellátórendszerre. Ha a professzornak igaza van, akkor - az esetszám növekedésének tükrében - mintegy 40 ezren szorulhatnak majd kórházi ellátásra, írja a Metro.

Az NHS, azaz a nemzeti egészségügyi ellátórendszer már január 5-én kihívásokkal küzdött, akkor összesen 26.467 beteget ápoltak kórházban koronavírus-fertőzéssel.

A január 3-i, vasárnapi nap egyébként rekordot döntött: ekkor 3.351 fő került kórházba, ami jóval több beteget jelent, mint akik az első hullám csúcspontján igényeltek kórházi ellátást.

Az emúlt 10 napban beszállítottak száma összesen 18 kórházat töltene meg, emelte ki Naismith.

hirdetés

Ez a szám már attól függetlenül is növekedni fog, hogy sikerül-e megfékezni a járványt - hiszen a már fertőzöttek közül is sokan szorulnak majd kórházi ápolásra.

“Sajnos már semmit sem tehetünk, hogy befolyásoljuk a következő 10 nap eseményeit. Csak reménykedhetünk, hogy a helyzet mégsem olyan komoly, amilyennek most tűnik” - tette hozzá a professzor.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk