/hirek/tobb-mint-1200-zenesz-irta-ala-azt-a-peticiot-amelyben-kiallnak-a-szinmuveszetiert/
hirdetés

HÍREK

Több mint 1200 zenész írta alá azt a petíciót, amelyben kiállnak a Színművészetiért

Nemcsak zenészek, hanem a zeneipar minden területéről érkeztek támogató aláírások. A Színházi Kritikusok Céhe is nyilatkozatban biztosította támogatásáról az intézményt.
hirdetés

"Alulírott magyar zenészek, zeneszerzők, előadók, határozottan tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem agresszív átalakítása, alapítványi, azaz magánkézbe adása és autonómiájának drasztikus felszámolása ellen. Szolidárisak vagyunk az egyetem hallgatóival, tanáraival, a lemondott szenátus és a vezetőség tagjaival"

– így hangzik az a petíció, amelyet szerdán indítottak, és amelyet péntek délelőttre több mint ezeregyszáz zenész és zeneközeli háttérember írt alá.

Az aláírók között megtalálható többek között Bródy János, Czutor Zoltán, Lovasi András, Másik János, Péterfy Bori és Presser Gábor is.

Korábban már kiálltak az egyetem, a hallgatók és az oktatók mellett az írók, diákok, egyetemi hallgatók, sőt még Vidnyánszky Attila kaposvári diákjai is.

hirdetés

Most a Színházi Kritikusok Céhe adott ki nyilatkozatot, írta meg a 24.hu:

"Mi, akik harmadéves koruktól járunk a vizsgaelőadásaikra, figyeljük a pályájukat a diplomaosztás után, látjuk őket fővárosban és vidéken, kőszínházakban és független társulatoknál, pontosan tudjuk, hogy értékes, színvonalas képzésben részesültek, hogy az egyetemtől a szakmai tudás mellett az alkotás szabadságát kapták útravalóul.

Aggodalommal figyeljük, hogy a központi akarat egyetlen ember kezébe adja a magyarországi színészképzést; hogy az új épület ígéretén kívül az elmúlt hónapokban semmi nem derült ki abból, hogyan kívánják megreformálni a 155 éves egyetemi oktatást; hogy az érintetteket, véleményük figyelmen kívül hagyásával, kész helyzet elé állították.

Veszélyesnek és méltatlannak tartjuk, ahogy az oktatókat és a hallgatókat megbélyegzik, címkézik. Egyetértünk a hallgatók által megfogalmazott követelésekkel, támogatjuk az egyetem autonómiájáért folytatott küzdelmüket"

– írják.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk