/hirek/tobb-ezren-fertozodtek-meg-egy-kinai-varosban-miutan-szivargas-tortent-egy-gyogyszergyarban/
hirdetés

HÍREK

Több ezren fertőződtek meg egy kínai városban, miután szivárgás történt egy gyógyszergyárban

Egyelőre nincs halálos áldozata a brucellózis tömegfertőzésnek, de már több ezren megbetegedtek.
hirdetés

Északnyugat-Kínában több ezer ember brucellózis-tesztje bizonyult pozitívnak, miután a Csongmu Lancsou nevű gyógyszergyártó cég telephelyén lejárt szavatosságú fertőtlenítőszer szivárgása miatt brucellózist okozó baktériummal fertőződtek meg - írja a CNN.

Eddig 3245 ember tesztje lett pozitív, és további 1401 előzetes pozitív eredményről tudni. Halálos áldozat egyelőre nincs. A hatóságok eddig összesen 21 847 embert teszteltek a város 2,9 millió lakosából.

A betegség, másik nevén máltai láz vagy mediterrán láz olyan tüneteket okozhat, mint fejfájás, izomfájdalom, láz és fáradtság. Bár ezek legtöbbször enyhülhetnek, bizonyos esetekben krónikussá válhatnak, és soha nem múlnak el. Előfordul, hogy más szövődmények is kialakulnak.

A brucellózis emberről emberre nagyon ritkán terjed, főleg fertőzött állat húsának vagy tejének fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe. Ebben az esetben a brucella baktériummal való közvetlen érintkezés okozta a bajt. A fertőzésért felelős vállalatot bezárták, az engedélyét pedig visszavonták. A hatóságok a közvetlenül felelős 8 ember felelősségre vonását ígérik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk