/hirek/tobb-ellenzeki-part-es-civil-szervezet-is-reszt-vesz-az-index-melletti-tuntetesen/
hirdetés

HÍREK

Több ellenzéki párt és civil szervezet is részt vesz az Index melletti tüntetésen

A DK és az MSZP tagjai, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett is ott lesznek a Momentum által szervezett tüntetésen, amely mellett többek között a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is kiállt.
hirdetés

Több ellenzéki párt is részt vesz a Momentum által szervezett tüntetésen, amely a sajtószabadság mellett áll ki. A tüntetést azért hirdették meg, miután a napokban kirúgták az Index főszerkesztőjét, és a lap teljes vezetése, valamint több mint 60 munkatárs felmondott, mert úgy látták, hogy külső befolyás érte a lapot.

A pénteki tüntetésen több ellenzéki párt is részt vesz.

"A DK részt vesz a tüntetésen, arra biztatják tagjaikat is, hogy aki tud, az menjen el. Az sem probléma, ha pártzászlókkal érkeznek, hiszen ezzel megmutathatják, hogy a DK kiáll a sajtószabadság mellett" - közölte a Magyar Hanggal Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

De a lap információi szerint a tüntetésen az MSZP is részt vesz, ők azonban nem visznek pártzászlókat a rendezvényre, mert "nem nézne ki jól, ha pártok zászlói lengedeznének egy független sajtótermék melletti eseményen, a Fidesz akkor joggal mondhatná az Indexre, hogy pártsajtó" – fejtette ki a párt sajtóosztálya a Magyar Hang érdeklődésére.

hirdetés

A Jobbik közleményben reagált, amelyben azt írták, támogatják a tüntetést. De az LMP is közölte, hogy több politikusuk ott lesz a demonstráción.

A tüntetésen részt vesz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, aki fel is szólal majd. A Magyar Hangnak azt mondta, a demonstrációt Szél Bernadett független képviselő is támogatja és szintén szándékozik részt venni.

A tiltakozás mellett pedig több civil szervezet is kiállt, és akárcsak az ellenzéki pártok, ők is arra biztatnak, hogy aki csak tud, vegyen részt a demonstráción.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk