hirdetés

HÍREK

Tizenhárman súlyos mérgezést szenvedtek a dunaföldvári gázömlés miatt

Összesen 28 ember szenvedett gázmérgezést, a sérülteket kórházba szállították.
MTI, fotó: Pannonia Bio Zrt./YouTube - szmo.hu
2020. október 09.

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, ipari baleset történt pénteken Dunaföldváron, a bioetanol gyárban, amely során többen megsérültek.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bioetanolt előállító üzem egyik szabadtéri, hétköbméteres hypotartályába utántöltéskor nem megfelelő anyagot, a jelenlegi információk szerint salétromsavat öntöttek, és a két anyag reakciójaként klórgáz keletkezett.

A tűzoltóegységek védősugarat működtetnek a tartály környékén, ezzel megakadályozzák a veszélyes gáz terjedését. Az iparbiztonsági szakemberek a helyszínen vannak, állandó felügyelet alatt tartják a létesítményt, a katasztrófavédelem mobil laboratóriuma pedig folyamatosan méréseket végez.

Az üzemen belüli, védőzónával kijelölt területen kívül a levegőben veszélyes gázkoncentráció nem mérhető. A keletkező gáz a szomszédos üzemeket és lakott területet nem érint.

hirdetés

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

a balesetben tizenöten könnyű, míg tizenhárman súlyos mérgezést szenvedtek.

A helyszínre több mentőautót és négy mentőhelikoptert riasztottak, sőt a speciális, úgynevezett tömeges baleseti egységüket is kivezényelték.

A gázmérgezést szenvedett emberek tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. Mindenkit elláttak a helyszínen, például infúziót kötöttek be, oxigént és gyógyszert adtak nekik - tette hozzá.

A sérülteket további ellátásra, illetve megfigyelésre dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházakba szállították - mondta Győrfi Pál.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk