Tiltja az űrbéli szexet a NASA, pedig másképp nem költözhetnénk másik bolygóra

Ahhoz, hogy más bolygókat is be tudjunk népesíteni, valahogy meg kellene oldani az űrbéli szexet.


A NASA kimondottan tiltja az űrbéli szexet az asztronautáinak, aminek okaira a The Daily Beast cikke világított rá.

Az űrhivatal szerint ugyanis a világűr jelentős terhelésnek teszi ki az emberi szervezetet, ami dekoncentrációhoz, lassuló véráramláshoz, izomsorvadáshoz és csontsűrűség csökkenéshez vezet. Ezek mellett pedig még továbbra sem ismert teljesen a kockázati tényezők teljes listája.

De ha mindez nem venné el az asztronauták kedvét a mikrogravitációban folytatott aktustól, akkor az űrbéli terhességről még nem is beszéltünk, ami a tudomány jelenlegi állása szerint legalább akkora rejtély, mint maga a világűr.

A kutatóknak amellett, hogy fogalmuk sincs milyen hatást gyakorolna az űrbéli sugárzás egy terhes nőre és magzatára, az sem tisztázott, hogy a súlytalanság állapota milyen születési rendellenességekhez vezetne, miközben az anya életét veszélyeztető helyzetet teremtene. Egyszóval az sem biztos, hogy az űrben egyáltalán lehetséges a szülés.

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása pedig elengedhetetlen, ha idővel majd más planétákat akarunk benépesíteni, hiszen szex nélkül mindez nem fog menni.

Haig Aintablian, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem űrgyógyászattal is foglakozó orvos-kutatója éppen ezért úgy látja, hogy az űripari vállalatoknak, szervezeteknek sokkal több időt kell annak a kérdésnek a megválaszolására fordítaniuk, hogy hogyan lehetséges a szex az űrben, de akár egy másik bolygón is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

AjánljukLink másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk