Ti csapat vagytok, vagy csak egy "kapcsolat"?

A legfontosabb kérdés, ami átsegíthet a hullámvölgyeken.

Link másolása

"Hullámvölgyben vagyunk, de annyira, hogy már szinte utáljuk egymást. Mégsem szeretnék rosszul dönteni, mivel öt év van mögöttünk. Szerinted, szerintetek mi a legjobb megoldás? Szakítani, vagy együtt maradni?"

Szerintem a legjobb megoldás kapcsolat ügyben soha, de soha nem tanácsot kérni másoktól. A legjobb szándékú ismerős, a legbölcsebb családtag (hát még én) sem lát bele a részletekbe, maximum egy-egy problémára reflektálhat a véleményével, amit ráadásul másnak osztogatni túl könnyű, ezért a legtöbben nem is tudnak ellenállni annak, hogy ne osztogassák.

Az első tanácsom tehát, hogy ebben a helyzetben senki mást érveit, okoskodását ne hallgassátok meg azzal kapcsolatban, hogy vajon maradjatok-e együtt, vagy ne.

Annyi viszont biztos, hogy azt, hogy ti éppen "csapatban" vagytok, vagy csak egy "kapcsolatban", - ezt épp a hullámvölgyek, a nehéz helyzetek segítik letisztázni.

Én úgy gondolom, hogy a szerelmi kapcsolatoknál is van egy magasabb szint: a csapat. A kapcsolat véget érhet hullámvölgyekben, de egy csapat, legyen szó bármilyen sportról egy nehéz szériában sem széled szét, hanem együtt dolgozik a jobb időszakért, ami jó taktikával szükségszerűen elérkezik majd.

Ha sportot nézel és éveken át követed egy-egy csapatsport jó és rossz időszakait, jól látszik, mennyire bölcs, amit csinálnak. Nem titkolják, hogy megviseli őket egy-egy vereség, vagy rossz széria, de egyetlen csapattagnak sem jut eszébe hisztisen hazaszaladni, egy másik csapatnál vigasztalódni, majd büszkeségből soha a környékre sem menni többé.

Szerintem azok a kapcsolatok vannak sikerre ítélve, ahol mindkét fél csapatban játszik, és azoknak lesz vége, ahol a felek "szerencsejátékosként" viselkednek, megadva magukat jó és rossz időknek.

Mindkettő döntés kérdése, olyasmi, amiről érdemes beszélnetek.

Szerintem érdemes lenne megpróbálni "csapatként" javítani a helyzeteteken. Egy kapcsolatban egy-egy veszekedés után semmi sem történik, maximum mindenki lenyugszik és mennek tovább a dolgok. Valaki, aki dominál, "nyer" a helyzetben, a másik pedig még jobban utálja emiatt.

Ezzel szemben egy jó csapatban a vereségek után taktikát váltanak és addig sakkoznak a játékosokkal és a megoldásokkal, amíg el nem érkezik a nyerő széria. Mindenki áldozatokat hoz egy jövőbeli siker reményében és természetesnek veszi, hogy tennie kell valamit.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk