/hirek/teljesen-ketsegbe-vagyok-esve-egy-oras-autoutnyira-kuldik-szulni-a-kismamakat-mert-kell-a-hely-a-covidosoknak/
hirdetés

HÍREK

„Teljesen kétségbe vagyok esve” – egy órás autóútnyira küldik szülni a kismamákat, mert kell a hely a covidosoknak

Betegbiztonsági szempontból nem biztos, hogy ez átgondolt lépés volt – véli a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson Sopron megyei területi szervezetének vezetője.
hirdetés

Balassagyarmatról az egy órás autóútra lévő Salgótarjánba, Mosonmagyaróvárról a 42 km-re lévő Győrbe mennek szülni a kismamák, mert

a kórházakban egyre több a covidos beteg, ezért átszervezik az ellátást.

Egy balassagyarmati kismama elmondta: "én már teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz. Nem elég az, hogy tök idegen orvoshoz kell mennünk, mert ugye ez a hálapénzes őrület miatt, most már tök idegen helyre is".

Mosonmagyaróváron is hasonló a helyzet, itt a covidos betegek száma miatt Győrbe költözik több kórházi osztály is. Egy kismama elmondta: "ismerősömnek saját autóval 3-5 perces fájásokkal kellett elmenni Győrbe, mert nem volt szabad mentő. Nem szeretnék az autópályán megszülni, megmondom őszintén".

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson Sopron megyei területi szervezetének vezetője szerint betegbiztonsági szempontból nem biztos, hogy ez átgondolt lépés volt, szerintük a megfelelő ellátáshoz a mentőkapacitást kellett volna bővíteni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk