hirdetés

HÍREK

Teli vannak maszkokkal és kesztyűkkel a vizek a járvány első hulláma után

Környezetvédelmi szervezetek szerint súlyos baj, hogy az eddigi hulladék mellé újabbak kerülnek a természetes vizekbe.
Fotó: Opération Mer Propre - szmo.hu
2020. június 12.

hirdetés

Épp hogy csak lecsengőben van a koronavírus első hulláma, környezetvédők máris egy új, súlyos problémával találták szembe magukat:

a csatornákban, városi folyókban, sőt a Földközi-tenger vízében is egyre több az eldobott szájmaszk és védőkesztyű

- számol be róla az IFLScience.

A koronavírus-járvány miatti új környezetszennyezésről egy francia csoport, az Opération Mer Propre tett jelentést, akik rendszeresen dokumentálják a vizeknél végzett hulladékmentesítő műveleteket. A környezetvédelmi csoport egy május végi közleményében arról tájékoztatott, hogy minden alkalommal, amikor megtisztítanak egy területet, gumikesztyűket és a járvány elleni védekezéshez használt eszközöket találnak.

„Ha nem változtatunk gyorsan, valódi ökológiai katasztrófát okozunk”

hirdetés

– szól a figyelmeztetésük.

A probléma egyaránt jelen van Európában és az Egyesült Államok partjainál is. A csatornákba került eszközök gyakran el is tömítik a vízelvezető járatokat. A szennyezés pontos mértékéről egyelőre nincs információ, de az már látszik, hogy komoly környezeti problémát okoz. A cikk szerint a fő ok, hogy az emberek gyakran a vécén húzzák le a használt maszkokat és kesztyűket.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk