Tele van a szervezetünk kémiai szennyező anyagokkal, amik rontják a spermium minőségét is

Élelmiszerekkel visszük be őket a testünkbe.

Link másolása

A tudósok szerint a nyugati országokban évtizedek óta riasztóan csökken a spermiumok száma és koncentrációja, ezért pedig a szervezetünkben is jelenlévő kémiai szennyező anyagok lehetnek felelősek – írja a Guardian.

A szakértők úgy gondolják, hogy az olyan vegyszerek, mint a biszfenolok és a dioxinok befolyásolják a hormonok működését és károsítják a sperma minőségét, ráadásul ezeknek a vegyületeknek a kombinációi elképesztő mennyiségben vannak jelen bennünk:

a biztonságosnak vélt szint akár 100-szorosát is megütik.

A biszfenol (BPA) a tejben és a konzerv élelmiszerekből jut a szervezetünkbe, ugyanis kimosódik a csomagolás béléseiből.

Mivel a férfiak egészséges szexuális fejlődésének kulcsfontosságú lépései a terhesség alatt kezdődnek, így a vizsgálati eredmények különösen fontosak a várandós anyák számára.

A kutatások ugyanis kimutatták, hogy a biszfenolhoz hasonlóan a paracetamol is rontja a sperma minőségét az állatokban, és növeli a kockázatát annak, hogy nem szállnak le a heréi azoknak a hímeknek, akik olyan anyáktól születtek, akik terhesség alatt fájdalomcsillapítót szedtek.

A tudósok szerint a spermiumok száma és koncentrációja a nyugati országokban évtizedek óta riasztó hanyatláson ment keresztül, a spermiumok száma ugyanis felére csökkent az elmúlt 40 évben.

Egyre gyakoribbak a férfiak szexuális rendellenességei, mint a pénisz fejlődési rendellenességei és a le nem szállt herék, ahogy a mellrák is.

A vegyszereken kívül hasonló hatással lehet a spermaszámra a testsúly, a fizikai aktivitás hiánya és a dohányzás is, de a sok zsíros étel, a sajt, vaj, olcsó zsírok, sok zsíros hús fogyasztásával is ronthatunk a helyzeten.

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk