/hirek/tavoznak-a-fideszesek-az-europai-neppart-frakciojabol-ha-kizarjak-deutsch-tamast/
hirdetés

HÍREK

Távoznak a fideszesek az Európai Néppárt frakciójából, ha kizárják Deutsch Tamást

A hírek szerint a lengyelek is szorgalmazzák a magyar EP-képviselő távozását.
hirdetés

Ha Othmar Karas kezdeményezésére az Európai Néppárt frakciója napirendre tűzi Deutsch Tamás kizárását és meg is szavazzák, “mennek mindannyian” vele a fideszes képviselők - mondták el az atv.hu-nak brüsszeli források.

Megtettük az első lépést a Deutsch Tamás elleni eljárásban. A fideszes képviselő kizárására irányuló kezdeményezésének már több mint 40 támogatója van, és az EPP frakció "csendes többsége" is mögötte áll

- írta a Twitterén Karas.

Azzal indokolta a magyar fideszes delegációvezetővel szemben az eljárást, hogy a “jogállamiság iránti elkötelezettségünk összehasonlítása a Gestapóval és a nemzetiszocializmus és a kommunizmus általi elnyomással elviselhetetlen és teljesen elfogadhatatlan”.

„A magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én Frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a Frakcióvezető úrnak az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam” - mondta korábban Deutsch, aki azt is elmondta, Manfred Weber elfogadta a bocsánatkérést.

hirdetés

Közben Andrzej Halicki lengyel néppárti képviselő, a Polgári Platform politikusa a lapnak azt mondta, a teljes lengyel delegáció támogatja a kizárást. „A Fidesz a közös Európa és a joguralom ellen van. Megtámadják a vezetőinket Jean-Claude Junckertől Donald Tuskon át Manfred Weberig, elfogadhatatlan összehasonlításokat tesznek” - írja a 444.hu a 17 tagú lengyel delegáció vezetőjének szavairól.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk