Társkeresővel akar nagyot dobni a Facebook, csak kicsit sok adat fog rólunk látszani a Datingen

Egyévi tesztüzem után indult el az Egyesült Államokban, Kanadában, valamint 20 dél-amerikai és ázsiai országban az alkalmazás, ami közös érdeklődés és események alapján hozná össze a párokat.

Link másolása

A „datebook” bevezetését tavaly májusban jelentette be Mark Zuckerberg a F8 fejlesztési konferencián és hangsúlyozta: szándékaik szerint az app nem az egyéjszakás kalandokat, hanem a hosszú távú kapcsolatokat hivatott elősegíteni.

Vannak, akik ennek ellenére máris elborzasztónak, az érzelmekre és a magánéletre koncentráló információk teljes tőkésítésének tartják, mások szerint viszont úgy vélik: semmivel sem rosszabb, mint egy hagyományos házasságközvetítő ügynökség.

Európában a tervek szerint jövőre indul be ez a szolgáltatás, csak 18 éven felüliek használhatják, bár továbbra sem lehetünk biztosak abban, hogy a felhasználók valódi énjükkel jelennek-e meg.

Aki részt akar venni, vagy legalábbis elérhetővé akar válni ebben a játékban, összeállíthat magáról egy külön profilt, amely nem kapcsolódik a „hivataloshoz”, és így készülhet fel arra, hogy találkozzon a lehetséges partnerekkel.

A Dating ugyanis annak alapján javasol partnert, amit az illető magáról elmond a profiljában, valamint annak alapján, ami a Facebook-aktivitásából kiderül. Ha a felhasználók közül valaki megtetszik, lehet küldeni neki egy lájkot, és el lehet kezdeni a chatelést.

Ez az alapműködés. A barátok, akikkel a Facebookon kapcsolatban állnak, nem lesznek láthatók, de a „secret crush” funkción keresztül megismerhetik egymás Instagram-követőit. A találkahelyeket a Messengeren lehet megosztani a diszkréció érdekében.

Ugyanakkor lesznek az alkalmazásnak eseménycsoportjai, és ezáltal könnyebben összejöhetnek a hasonló érdeklődésűek.

Ha valaki belép egy ilyen csoportba, természetesen láthatóvá válik a csoport többi tagja számára is - írja a Sun

A fanyalgók szerint ugyanígy működik a két nagy randiapp, a Tinder és a Bumble is, hiszen azok is a Facebook felhasználóinak adataiból élnek. Itt viszont egyrészt nincs a már sokszor elátkozott „jobbra-balra húzás”, másrészt pedig az új alkalmazás a felhasználó a közösségi médiára feltett minden adatot felhasznál (kivéve a teljes nevet, csak keresztnevekkel dolgozik), és így a hálózat a kedvenc események, témák vagy akár helyszínek alapján tudja összehozni a feleket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk