/hirek/szlavik-november-decemberben-tetozhet-a-jarvany-masodik-hullama/
hirdetés

HÍREK

Szlávik: november-decemberben tetőzhet a járvány második hulláma

Az infektológus az ATV műsorában beszélt többek között a remdesivir hatóanyagú gyógyszerekről, illetve az influenzajárvány és a koronavírus-járvány kölcsönhatásairól.
hirdetés

November-decemberben, de akár jövőre is lehet a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start című műsorában. Az infektológus azt is hozzátette, biztosra ugyanakkor senki sem tudhatja, mikor lesz a tetőzés.

Szlávik János arról is beszélt, hogy a koronavírus-fertőzés gyógyszeres kezelésével nem állunk túl jól, de jövő hónapban már három oltóanyag lesz ideiglenes engedéllyel forgalomban világszerte.

Azzal kapcsolatban, hogy a WHO szerint a remdesivir hatóanyagú gyógyszerek nem hatékonyak a koronavírus tüneteinek enyhítésében, Szlávik János azt mondta: úgy tűnik, a WHO elkapkodta egy kicsit a véleményét. Az eddigi tapasztalatok alapján ő úgy látja, van helye a koronavírus-tünetek kezelésében. De ha a nemzetközi tudományos közösség azt állapítja meg, hogy ez nincs így, kivezetik.

Az influenzajárvány és a koronavírus-járvány kölcsönhatásairól Szlávik János azt mondta: ugyan nem gyakran, de előfordult, hogy egy betegben mindkét vírus okozott megbetegedést. Ez pedig sokkal súlyosabb lefolyású betegséghez vezetett, mint amilyet a két vírus külön-külön okozna, így ezeknek a betegeknek a körében megkétszereződött a halálozási arány.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk