hirdetés

HÍREK

Szlávik János: jó volna válogatni az oltások között, de egyelőre nincs választék

A szakember szerint más volna jó az időseknek, más a fiataloknak és más az allergiásoknak.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Megvan az oltási kapacitás a világban a tömeges oltáshoz - mondta el Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában vasárnap este.

A szakember hozzátette, az egészségügyben dolgozók után azért nem az idősek a következő csoport, akik hozzájuthatnak a vakcinához, mert a mintegy kétmillió ember oltásának logisztikai megszervezése nagyon komoly feladat volna. Így hamarosan a szociális rendszerben dolgozókat kezdik oltani.

Szlávik azt is elmondta, ő már korábban beoltatta magát. Arra a kérdésre, hogy melyik vakcinát tartja a legjobbnak, azt válaszolta: az a jó vakcina, ami elérhető, így mivel Magyarországon a Pfizer vakcinája elérhető, azt adatta be magának. Hozzátetette,

jó volna, ha lehetne válogatni a vakcinák közül, hisz más a megfelelő az időseknek, más a fiataloknak és más az allergiásoknak, de jelenleg erre nincs lehetőség.

Magyarországon egyelőre nem áll rendelkezésre a szükséges mennyiségű oltóanyag a tömeges oltáshoz, így egyelőre az ország a szigorításokkal tudja megakadályozni a járvány terjedésének gyorsulását - tette hozzá.

A több európai országban jelen lévő mutáns koronavírusról Szlávik elmondta, hazánkban egyelőre nem észlelték annak jelenlétét, ám valószínűleg nem lehet megakadályozni, hogy nálunk is elterjedjen. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jelek szerint a jelenleg elérhető vakcina képes "megfogni" az új variánst is.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk