/hirek/szlavik-alacsonynak-szamit-a-koronavirus-fertozottek-szama-magyarorszagon-de-emelkedhet-az-iskolakezdes-es-a-hideg-ido-miatt/
hirdetés

HÍREK

Szlávik: Alacsonynak számít a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, de emelkedhet az iskolakezdés és a hideg idő miatt

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 26.

hirdetés

Alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János azt mondta, hogy

az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt; akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik.

Angliában az elmúlt időszakban már egymillió gyerek járt iskolába, és úgy tűnik, hogy az iskolákban nem magasabb a járványveszély, mint más helyeken - jelezte az infektológus. Ez szerinte jó hír, és azt jelenti, hogy még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket.

hirdetés

Szlávik János kiemelte: az a legfontosabb, hogy a beteg gyereket ne engedjék iskolába, de az is segíthet megelőzni a fertőzést, ha csak az egyik szülő viszi a gyereket az intézménybe, ha a más osztályokba járók nem keverednek egymással, és ha a tanárok távolságot tartanak vagy maszkot hordanak.

A főorvos a határok ellenőrzésével kapcsolatban azt mondta, hogy

szigorítani kell az olyan országból érkezők belépését, ahol folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. A magyarországi új fertőzöttek egy része is olyan külföldi állampolgár, aki a járvány szempontjából veszélyesebb országból érkezett

- tette hozzá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk