hirdetés

HÍREK

Szilágyi Liliána szerint azért nem indulhat az Eb-n, mert Shane Tusup az edzője

A szövetségi kapitány ezzel ellentétben azt mondta: a sportoló 'jelenlegi formája nem biztató'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 25.

hirdetés

Hosszabb interjúban beszélgetett a Nemzeti Sport az Eb-ezüstérmes úszó Szilágyi Liliánával, aki október elején a Magyarországra visszatérő Shane Tusupot választotta edzőjének. Szilágyi azt mondja, azért maradt ki a jövő heti rövid pályás úszó-Eb-re utazó magyar csapatból, mert Tusuppal készül fel.

Az úszó a lapnak így nyilatkozott:

"Szerettem volna indulni az Eb-n, az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy érmet, érmeket hozhattunk volna haza, de úgy érzem, mások azt gondolták, megakadályozzák ezt pusztán azért, mert Shane az edzőm" - mondta a sportoló hozzátéve, hogy nyáron egy komolyabb mélypontot is átélt karrierjében.

Szilágyi elmondta: Tusupot azért választotta, mert egy a londoni olimpia után ő igyekezett erőt adni neki és lelket önteni belé.

"Figyeltem a munkáját, láttam az eredményeit, a júliusi világbajnokság után pedig véletlenül akadtam rá az interneten egy beszédére. Legalább ötször meghallgattam, egyből azt éreztem, ez az, amit keresek, amit én is képviselni akarok. Shane mellett az első pillanattól kezdve azt érzem, hogy a helyemen vagyok" - mondta a sportoló.

hirdetés

A szövetségi kapitány, Sós Csaba az Indexnek úgy reagált, a legjobb indulattal azt tanácsolja Szilágyinak, hogy ezt az időszakot inkább edzésre használja fel, mert a március végi országos bajnokságon már az olimpiáért kell harcolnia. Ő azt mondja, a sportoló formája jelenleg nem az igazi.

"Érthető, hogy Lilu hosszabb pihenőt tartott, örülök, hogy megtalálta az edzőjét, de ha nagy időt akar úszni, akkor a rövid pályás országos bajnokságon is megteheti az Eb után. A jelenlegi formája nem biztató. Más is van ilyen helyzetben, akit nem viszünk ki. Jó néhányan pedig kihagyják a versenyt, mert már az olimpia van előttük."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk