/hirek/szijjarto-szloveniaba-es-bahreinbe-is-utazhatunk-barmilyen-oltassal/
hirdetés

HÍREK

Szijjártó: Szlovéniába és Bahreinbe is utazhatunk bármilyen oltással

A külügyminiszter szombaton közölte: Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait.
SZMO/MTI - szmo.hu
2021. május 01.

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Magyarország külön megállapodásokat kötött több országgal is arról, hogy elfogadják a másik ország által kibocsátott oltási igazolást, függetlenül attól, hogy milyen típusú oltóanyagot kapott a beutazó.

Horvátország ráadásul már az első oltás után beengedi a turistákat.

Szijjártó Péter csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok elismeréséről, és már Görögországgal és Izraellel is megkezdték az egyeztetéseket.

hirdetés

Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltották őket

- jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

A Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi, így a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak számára is. Bahreinbe pedig hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel.

A miniszter azt ígérte, hogy a jövő héten újabb bejelentés várható, mert jelenleg több országgal is tárgyalnak.

VIDEÓ: Szijjártó Péter bejelentésehirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk