/hirek/szijjarto-a-helikopterezesrol-nem-szorakozasrol-van-szo-hanem-munkavegzesrol/
hirdetés

HÍREK

Szijjártó a helikopterezésről: „Nem szórakozásról van szó, hanem munkavégzésről”

A miniszter azt mondta, azért utazott helikopterrel Dunakesziről Szekszárdra, mert csak 40 perce volt odaérni a munkavacsorára.
hirdetés

Mint azt megírtuk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtökön egy Facebook-posztban azt írta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendőrségi VIP-helikopterrel érkezett egy szekszárdi borászatba.

Hadházy Ákos állításaira a Külgazdasági és Külügyminisztérium is reagált. A válaszból kiderült, hogy Szijjártó egy munkavacsorán vett részt Szekszárdon 10 Tolna megyei cég vezetőjével.

A miniszter egy sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére reagált a helikopteres utazásaival kapcsolatos kritikákra:

hirdetés

„Nem szórakozásról van szó, hanem munkavégzésről”

Megerősítette, hogy 10 Tolna megyei vállalat vezetőjével találkozott a szekszárdi borászatban, és azért érkezett helikopterrel, mert sietett. Előtte ugyanis Dunakeszin tárgyalt egy munkaebéd keretében.

"40 percem volt odaérni Szekszárdra"

- mondta.

Szijjártó azt sem tagadta, olykor előfordult, hogy a helikopter a dunakeszi repülőtérről indult és oda is érkezett. Szavai szerint "mindig onnan indulunk és oda érkezünk, ahova logikus".

A rendőrség közlése szerint idén eddig hétszer utazott a miniszter a rendőrségi helikopterrel. Szijjártó ezt az RTL Híradó kérdésére meg is erősítette,

és elmondta, hogy az ilyen alkalmakkor 12 miniszteri találkozót bonyolított le, olyan vállalatokkal találkozott, akikkel összességében 59 milliárd forintnyi magyarországi beruházásról tudott megállapodni, a találkozók során pedig 4769 munkahely megmentéséről tudott megállapodásokat kötni.

Az RTL Híradó a nyári luxusjachtozásról is kérdezte a minisztert, aki azonban csak annyit volt hajlandó ezzel kapcsolatban mondani, hogy eddig is és ezután is élesen különválasztja majd a hivatali tevékenységét és a magánéletét. Nem válaszolt sem arra, hogy hogyan került Szíjj László milliárdos jachtjára és arra sem, hogy feltünteti-e a vagyonbevallásában a hajóutat.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk