Sziget Fesztivál: Lorde és Macklemore is jön, eltűnnek a toi-toi vécék és a por is

A szervezők új fellépőket jelentettek be és több jó hírrel is szolgáltak.

Link másolása

A tavalyi első nevek után újabbakat is bejelentettek a Sziget Fesztivál szervezői, de több fontos közlésük is volt.

Jön például a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint több mint 30 nemzetközi sztár. Többek között itt lesz a hiphoper Yung Lean és Loyle Carner. Koncertet ad Caroline Polachek, SG Lewis, lehet partizni Q-dance-re és Awakenings-re.

A most bejelentett nevek:

Lorde, Macklemore, Mumford & Sons, Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Caroline Polachek, Loyle Carner, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, Lazza, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

A zenei programok mellett a látogatóknak jó hír lesz, hogy javulnak a higiéniás feltételek és a portól is megszabadulhatnak.

A közlemény szerint ugyanis

teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobilvécé eltűnik a Szigetről, helyettük pedig konténeres angolvécé blokkokat telepítenek.

A port is megpróbálják megfékezni. Mint írják: „Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szálló porral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly év végén »visszazöldítettük« a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és

szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén,

melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe” – mondta a főszervező.

Az is jó hír, hogy visszatér a Szigetre az Art of Freedom. Az elgondolkodtató, lenyűgöző alkotások, térinstallációk is színesítik majd a Szabadság Szigetének változatos programját.

Bővebb információk ITT


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk