/hirek/szerdan-mar-egyre-tobb-helyen-lehet-eso-csutortoktol-pedig-erkeznek-a-viharok/
hirdetés

HÍREK

Szerdán már egyre több helyen lehet eső, csütörtöktől pedig érkeznek a viharok

A hőmérséklet viszont egyre emelkedik, szombaton akár már 28 fok is lehet.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. április 28.

hirdetés

Szerdán az Alföld déli és keleti részein, továbbá a Dunántúl nagyobb részén általában erősen felhős idő várható, és csak rövidebb napos időszakok lehetnek - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország többi részén ezzel szemben délelőtt még hosszabb időre is kisüt a nap, ám később ott is megnövekszik a felhőzet.

A nap első felében főként a déli és a nyugati megyékben fordulhat elő időszakos, szemerkélő eső, késő délutántól, estétől viszont már az északi tájakon is lehet kisebb eső, záporeső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Este a vastagabb, szakadozó felhőzet lassan északkelet felé helyeződik, de a derült vagy gyengén felhős tájak mellett máshol is lehetnek erősebben felhős területek. Pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Elszórtan, egyre inkább az északi tájakon fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A déli szelet hajnaltól a Kisalföldön élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön az ország északi, északkeleti felén erősebben felhős, másutt a több-kevesebb napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen várható záporeső, elszórtan zivatar is. Utóbbiak nagyobb számban az ország déli felén, kétharmadán valószínűek. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és a Duna mentén megerősödik. Hajnalban 4, 11, délután 16, 24 fokot mérhetünk.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan előfordul záporeső, főként a déli és keleti megyékben helyenként zivatar. A délnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik, majd a szél északnyugatra fordul, és gyorsan mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, délután pedig 17, 24 fokra számíthatunk, az Alpokalján az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

hirdetés

Szombaton a napos időszakok mellett erősebben megnövekszik a felhőzet. Több helyen számítani lehet záporra, zivatarra, majd esőre is. A délkeleti, majd délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat.

A hajnali 7, 13 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a déli megyékben mérhetünk 25 fok fölötti maximumokat.

Vasárnap felhőátvonulások várhatóak, egyre kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél erős, elsősorban a keleti megyékben viharos lesz. A hőmérséklet hajnalban 10, 16, délután 16 és 23 fok között valószínű.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk