/hirek/szerdan-indul-a-nemzetkozi-hulladekvadasz-vilagszerte-osztonzik-majd-az-embereket-a-tiszta-kornyezet-megovasara/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Szerdán indul a Nemzetközi Hulladékvadász, világszerte ösztönzik majd az embereket a tiszta környezet megóvására

Az új felület nemcsak egy újabb weboldal, hanem egy teljes körű rendszer, ami mindenki számára megoldást kínál a környezetünk tisztaságának a megóvására, a környezetszennyezés felszámolására.
hirdetés

Július 15-én elindul a Nemzetközi Hulladékvadász, avagy átlépjük az ország határait és a világ polgárait ösztönözzük a tiszta környezetünk megóvására - írja a Hulladékvadász.hu.

"A Hulladékvadász mozgalom Magyarországon egy úgynevezett béta környezetben bizonyított: 4 és félév alatt több mint 5000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentést kaptunk, aminek több mint a felének az eltakarítása is megtörtént közbenjárásunkkal, illetve szerveztünk szemétszedési akciókat kiemelten szennyezett területekre. Az évek alatt a Hulladékvadász hatása arra ösztönzött bennünket, hogy nemzetközi szintre emeljük a tevékenységünket" - írják.

A mozgalom környezetvédelmi szervezete, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány több éves előkészület és fejlesztés után 2020. január 10-én elindította Hulladékvadász by Zeewa (Zero Emission Waste Management) rendszerét, ami alapvetően nemzetközi színtérre készült. Többek közt erről is beszél, Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány elnöke az alábbi videóban.

Az új felület nemcsak egy újabb weboldal, hanem egy teljes körű rendszer, ami mindenki számára (lakosság, cégek, önkormányzatok) megoldást kínál a környezetünk tisztaságának a megóvására, környezetszennyezés felszámolására.

Első körben a Kárpát-medence hulladék-monitorozása a cél, bevonva a környező országok lakóit az aktív környezetvédelembe. Mindezek mellett a világ minden létező részébe eljuttatják ezt a lehetőséget, amiben nagy segítségükre lesznek a környezetünkért tenni akaró emberek és a média.

hirdetés

A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom elemei:

• Kárpát-medence, illetve a bolygó hulladék-monitorozása;

• a világ bármely pontjáról lehet bejelentést tenni;

• angol nyelvű platform (weboldal és applikáció);

• szemétszedési akciók szervezése és azok anyagi fedezetének megteremtése.

A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom bejelentő felülete elérhető angol nyelven a Zeewa ENG felületén.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk