/hirek/szajer-jozsef-reagalt-az-elfogasarol-kozzetett-videora-mar-nem-kozszereplo-elvarja-hogy-a-maganeletet-tartsak-tiszteletben/
hirdetés

HÍREK

Szájer József reagált az elfogásáról közzétett videóra: már nem közszereplő, elvárja, hogy a magánéletét tartsák tiszteletben

Leszögezi, hogy politikai pályafutása során mindig a nemzet közös ügyét nézte, méltányos volt, homofób megnyilvánulást pedig sosem tett.
hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy előkerült egy videó arról, ahogy Szájer Józsefet igazoltatták tavaly novemberben, amikor a kijárási korlátozást megszegve részt vett egy meleg orgián Brüsszelben.

A volt politikus azt írja:

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Ugyanakkor a Fidesz egykori európai parlamenti képviselője egy hosszabb nyilatkozatot is tett:

„A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen. A 2020 november 27-i magatartásomért - mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással - vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem.

hirdetés
Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott.

Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával - amelyek itt, ezen a honlapon is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek - erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom.

A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom”

- írja Szájer József.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk